14 Haziran 2013 Cuma

Evlenmek için...

Bir türlü evlenemeyen ve her seferinde bir problemle karşılaşan kız, dolunayda; yani Arabi ayların 13 veya 14'üncü gecesi, temiz bir kağıda ''Teheş Teheş. Neheş Neheş. Kehel Kehel. Mareş Mareş. Yareş Yareş. Suruş Suruş. Huş Huş. Nuş Nuş. Nevaş Nevaş. Nehraş Nehraş.'' yazar.


''Allah'ım! Bu ulu ve yüce isimler hakkı için, filan kızı filana (Mesela Ayşe kızı Fatma'ya) nikah akdini müyesser eyle. Onu görenlerin ona rağbet etmesini sağla. Bin çarpı bin kere 'Hiçbir güç ve kuvvet yoktur ki kaynağı Allah olmasın.' ayeti hakkı için ve bin çarpı bin kere Efendimiz Hazreti Muhammed'e, ailesine ve ashabına salat ve selam hakkı için bu duamı kabul et'' diye yazar ve onu bir pazvant gibi sağ kolunun pazusuna bağlarsa, Cenab-ı Hak tez zamanda ona evlenmenin yolunu açar.


''İnhalet akdete Fatma binti Ayşe (anne ve evlenilmesi istenen kızın ismi olucak) Var'gab fi hatbetiha külle men reaha. Bi Hakkı hazihi'l-esmai'l-Azimeti. Ve bi elfi elfin La havle vela kuvvete illa billahi'l-aliyyu'l-azim. Ve sallallahü ala seyyidine Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim.''

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder