15 Haziran 2013 Cumartesi

Beş vakit namaz'dan sonra muhakkak okumaya devam etmeli (Her türlü hacet için okunur)

Bu üç ayeti kerimenin hassalarından birkaçı için şöyle der bazı evliyaullah; ''Beş vakit namazından sonra bir kimse Fatiha, Ayet'el Kürsi, Al-u İmran'ın on sekiz, yirmi altı ve yirmi yedinci ayetlerini okursa şu beş şeyden emin olur'':


  1. Cenab-ı Allah o kimseyi sıratı müstakimden ayırmaz.
  2. Her türlü kaza, bela ve musibetlerden emin olur.
  3. İmansız ölmez.
  4. Rızık sıkıntısı çekmez.
  5. Bulunduğu topluluklarda hatırı sayılır bir kişiliğe sahip olur.
  
  •   ŞehidAllahu enneHU la ilahe illa HUve, vel melaiketü ve ulül ılmi kaimen Bil kıst la ilahe      illa HUvel Aziyz'üm Hakiym.    ( Al-u İmran: 18 )



Anlamı: 
Allah şehadet eder, kendisidir ''HU''; tanrı yoktur sadece HU! Esma'sının kuvveleri olanlar ve Ulül ilm'de bu hakikatin hak oluşuna şehadet eder, Adl'i kaim kılarlar. Tanrı yoktur, sadece HU, Aziyz, Hakiym'dir.



  • Kulillahumme malikel mülki tü'til mülke men teşau ve tenziul mülke mimmen teşa ve tuızzü men teşau ve tüzillü men teşa Bi yedikel hayr inneKE ala küllü şey'in Kadiyr. Tulicül leyle fiynnehari ve tulicün nehara fiyl leyl ve tuhricül hayye minel meyyiti ve tuhricül meyyite minel hayy ve terzüku men teşau Bi ğayri hisab. ( Al-u İmran:26-27 )


Anlamı:
De ki: ''Mülk'ün Malik'i olan Allahım...Mülkü dilediğine verirsin, dilediğinden de mülkü çekip alırsın. Dilediğini aziyz edersin, dilediğini zelil edersin. Hayır senin elindedir. Kesinlikle sen her şeye Kaadir'sin. Geceyi gündüze dönüştürürsün. Diriyi ölüden çıkartırsın, ölüyü diriden çıkartırsın. Dilediğine hesapsız rızık verirsin.''

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder